Over Ons

Welkom op de website van Bulls of Bacchus,

Wij zijn Harry en Suzanne Fokkens. Wij wonen met ons gezin in het zuidoosten van Friesland in het dorpje Oosterwolde.

In 2004 kwam Bacchus ons gezin binnenstappen. Sinds dat moment maakt de bullmastiff deel uit van ons leven. Bacchus heeft door zijn karakter ervoor gezorgd dat we verliefd werden op het ras. Zoals voor de bullmastiff eigen, was hij erg verdraagzaam en gemoedelijk in de omgang. Naast zijn gemakkelijke karakter maakte Bacchus indruk met zijn imposante voorkomen. Hij was waaks en had een natuurlijk overwicht op de overige honden binnen ons gezin.

Van huis uit hebben wij beide de liefde voor dieren en honden in het bijzonder meegekregen. De passie voor honden die wij delen maakt dat wij het bijzonder vinden om met de Bullmastiff te fokken. We zijn ons meer gaan verdiepen in het ras, hebben shows bezocht en veel informatie van andere fokkers gekregen. In 2008 hebben wij onze kennelnaam "Bulls of Bacchus" aangevraagd. Wij hebben voor deze naam gekozen als eerbetoon aan Bacchus.

Op 5 december 2008 werd bij ons het eerste nestje geluk geboren. Zeven schitterende bullmastiff pups, waarvan onze Benthe bij ons is gebleven. De pups die in de afgelopen jaren bij ons zijn geboren uit zeer weloverwogen oudercombinaties zijn stuk voor stuk uitgegroeid tot schitterende imposante Bullmastiffs, stabiel van karakter, waarop wij reuze trots zijn. Gaande de tijd hebben wij enorm veel geleerd. Wij hebben de afgelopen jaren streng geselecteerd waarbij wij geen concessies hebben gedaan wat betreft het welzijn, de gezondheid en het karakter. Wij hebben een visie en een fokprogramma ontwikkeld waar wij volledig achterstaan.

Onze bullen worden regelmatig door onze dierenarts gecontroleerd op hun algehele gezondheid. Daarnaast wordt er van elke hond, die wij voor de fok willen gebruiken, officiële röntgenfoto's gemaakt om ze op elleboogafwijkingen (ED) en heupafwijkingen (HD) te controleren.
Tevens zijn onze bullen officieel gekeurd door de Bullmastiff Club Nederland (BMCN) waarvan wij lid zijn. Wij fokken volgens de fokvoorwaarden zoals deze door de BMCN zijn vastgesteld.
Deze fokvoorwaarden zijn opgesteld om zorg te dragen voor het welzijn, de leefbaarheid en de gezondheid, van het ras Bullmastiff, de ouderdieren en de Bullmastiff pups.

Onze honden maken deel uit van ons gezin en leven net als de pups midden in ons gezin. De pups ondergaan een socialisatieprogramma zodat zij optimaal voorbereid mee gaan naar de nieuwe baas. De bullmastiff´s die bij ons opgroeien gaan naar de puppycursus en ringtraining. Wij zien de Bullmastiff als een actieve atleet van formaat en willen dat onze honden zich ook als dusdanig ontplooien. Wij lopen dagelijks stevige wandelingen door onze bosrijke omgeving.

Op deze website hopen wij een goed beeld te geven van Bulls of Bacchus. Om nader kennis te maken met het prettige karakter van onze bullen, nodigen we je van harte uit om eens bij ons langs te komen. Na een telefoontje of mailtje ben je van harte welkom!
We wensen je veel plezier bij het bekijken van onze website!

Harry en Suzanne